У цьому році, в кінці лютого, у віці 101 рік померла найвідоміша викладачка йоги в світі Тао Порчон-Лінч. Гнучка, тендітна і елегантна жінка з дивовижною біографією, була занесена в книгу рекордів Гіннеса. До останнього дня життя ця яскрава дама практикувала йогу, займалася танцями, ходила на каблуках, любила модний одяг і робила яскравий манікюр. «Людина молода, поки її душа співає, поки є цікавість і бажання дізнатися щось нове», – любила говорити Тао. 

У чому ж секрет її довголіття? Що допомагає людині руйнувати всі стереотипи про старість і жити повноцінним усвідомленим життям, зберігаючи блиск в очах і грацію в тілі?

Про основні принципи щасливого довгого життя від Тао нагадали у Facebook організатори Carpathian Yoga Fest.

1) Рано прокидатися і вітати новий день з відкритим серцем і найкращими побажаннями. Говоріть собі, що кожен новий день – найкращий день у житті!

2) Слухати своє серце і дозволяти собі дивуватися чудесам цього світу. Займатись тільки тим, що подобається, не озираючись на думку інших. Найголовніше, щоб це не завдавало шкоди оточуючим.

3) Не дозволяти негативним думкам і тривожності опанувати вами. Бути свідомим і налаштовуватися на позитивні думки.

4) Бути тут і зараз. Не зупинятися на минулому, не шукати перешкод. Жити сьогодні, раптом завтра вже не настане?!

5) Ніколи не зупинятися на досягнутому і вчитися кожен день. Вірити, що людина може все. Не перевантажувати себе думками про те, що ви ніколи не зробите.

6) Цінувати людей і не ставити себе вище інших.

7) Не приймати таблетки і обмежити кількість негативної інформації, яка надходить. Налаштуватися на вічні цінності і відчути красу життя.

8) Займатися йогою – вона дає відповіді, об’єднує розум, тіло і дух.

9) Танцювати, розкривати душу через тіло.

10) Не вірте в вік, вірте в силу енергії. «Подивіться на дерева навколо нас. Вони можуть виглядати так, як ніби вони вмирають в цей момент, але насправді вони перероджуються і через пару місяців знову відродяться».